Speciale aanbieding

   
     Bel ons voor een afspraak. 06-12094709

Bank minder gul na hack rekening!   arrow

Dit verontrustende bericht stond in de Telegraaf van 5 april.

Banken vergoeden steeds minder vaak de schade van geplunderde online rekeningen door cybercriminelen als hun klanten geen recente antivirussoftware op hun computers hebben. Zulke klanten hebben zelf de deur opengezet voor hackers, vinden banken.

Vincent van Kooten, cybercrime-expert van RSA, constateert dat steeds meer banken schade van hackacties op rekeningen van klanten niet meer vergoeden als zij niet de meest recente antivirussoftware op hun computers hebben. ,,De volledige verantwoordelijkheid bij de gebruiker neerleggen is discutabel", zegt hij in dit videogesprek met De Telegraaf.

Maar zelfs de allernieuwste software blijkt nog geen 14% van alle computervirussen op te sporen. „Antivirussoftware is nodig, maar die houdt aanvallen echt niet tegen”, reageert Daniel Cohen van het Anti Fraud Command Center in de Israëlische tak van beveiliger RSA, een van de grootste ter wereld.
Bron: LINK

Langzaam aan worden de risico's van het internet bankieren bij de klant gelegd.
Tot voor kort werd in alle gevallen van plunderen van de rekening door cybercriminelen vergoed door de bank. Daar komt nu verandering in. U zal moeten bewijzen dat U er alles aan heeft gedaan om uw PC schoon te houden en dat u de PC heeft voorzien van een werkend antivirus programma.
Het wordt dus steeds belangrijker om uw computer goed te beveiligen en schoon te houden.
PC-Secure kan u helpen bij het verwijderen van eventueel aanwezige malware en virussen, en zorgt voor de installatie een effectief antivirus programma waarmee uw computer schoon blijft.
Na onze werkzaamheden zullen wij u voorzien van schriftelijk bewijs dat uw PC voldoende beveiligd is.

Bel of mail ons voor een afspraak, of vul het contact formulier in.